Cluj Blues Fest 2016

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }

Din Delta Mississippi – ului la Cluj – Napoca !

Casa de cultură a studenţilor, 5 – 6 octombrie, 19. 00

Element însemnat al culturii afro – americane, blues – ul de cea mai bună calitate îşi va derula cea de a 3 – a ediţie festivalieră pe scena clujeană, ediţie cu multe nume surpriză, două zile care vor umple cu siguranţă, sala de concert.

Prima seară – joi, 6 octombrie – este seara invitaţilor Călin Cyfer Trio (România) şi Sir Waldo Weathers (Statele Unite), The Soul of James Brown.

Călin Cyfer a susţinut sute de concerte în cluburi, pe scene în aer liber sau săli de teatru, fiind des invitat în diferite festivaluri de profil sau evenimente prvate. A abordat genuri muzicale din cele ma diverse, ca artist solo sau al unor teupe de blues – rock, menţionând Chicago Blues, Country – blues, …, peste zece ani de carieră artistică de succes. Creativ şi exuberant, Cyfer se remarcă prin originalitatea compoziţiilor sale, prin diversitatea lor stilistică, prin calitatea reprezentaţiilor live, fiind o voce distinctă în peisajul muzical autohton şi nu numai.

Sir Waldo Weathers este de la 12 ani, un iubitor al saxofonului, un adevărat uragan în blues, soul, gospel, jazz şi funk. A cântat alături de Charley Pride, Johnny Taylor, Michael Jackson, B. B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Harriet Lewis, Phil Collins, Delbert McClinton, … Este numit şi cunoscut drept ‘Da Pope of Funk’.

Vineri, 7 octombrie, este ziua în care concertează Florin Giuglea Group (România), Harriet Lewis (Statele Unite) şi Gregor Hilden Band (Germania).

Florin Giuglea este artistul care ridică chitara la rang de artă, poveste şi meşteşug deopotrivă. Este cunoscut şi drept lutierul electric, fiind apreciat pentru că reuşeşte să insufle caracter chitarelor pe care le construieşte. Este şi unul dintre cei mai talentaţi chitarişti de blues din România, fost component al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit şi Publika, la care se adaugă doi ani alături de soprana Felicia Filip.

Alături de Florin se vor afla pe scena de concert Radu Hanes, Adrian Ciuplea şi Mihai Ardelean, cei care au participat şi la imprimările albumului ‘Invitation to the Blues’, album mixat şi masterizat în Statele Unite, pentru a-l împregna şi mai mult cu parfumul sunetului muzicii americane de calitate.

Harriet Lewis este o voce puternică a blues – ului internaţional. Originară din Philadelphia, Harriet Lewis a avut de-a lungul carierei sale artistice, colaborări prestigioase cu Eric Clapton, George Benson, Michael Jackson, …

Timbrul ei vocal şi prezenţa scenică I-au adus aprecieri precum ‘No1 Female Jazz Singer in Philadelphia’, diamant vocal, legendă a blues – ului, una care ‘intră pe scenă ca o prinţesă şi iese precum o Regină !’ Harriet are un timbru puternic, de blues autentic, cu o uşoară notă de jazz şi gospel.

Muzica lui Gregor Hilden poate fi caracterizată ca un mx de soul, blues şi swing, parcurs muzical de la notele tradiţionale la cele moderne ale jazzului şi blues – ului.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie