Balul Moților

Ca și în anii precedenți, și în acest început de martie moții și-au dat întâlnire la tradiționalul Bal organizat de Societatea Cultural – Patriotică Avram Iancu.

Marele salon de evenimente festive al Grand Hotel Napoca, a fost locația unde peste 330 de moți și moațe, unii primind acest botez prin alianță, au servit o bogată masă tradițională, din care nu a lipsit balmoșul; și-au depănat amintiri și au jucat cât i-au ținut puterile și buna dispoziție.

Pentru acești oameni deosebiți, cu rădăcini în Apuseni, directorul general al CTP Cluj – Napoca, Liviu Neag, și el moț, a deplasat cunoscutul Ansamblu Folcloric ,, Dor Transilvan’’ care a potențat cu repertoriul lui seara distractivă, la care și-au adus contribuția și două voci de excepție a folclorului transilvan, Sava Negrean Brudașcu și Marius Ciprian Pop.

În cadrul surprizelor plăcute merită să amintim secvența jocurilor și cântecelor din Maramureș prezentate moților de formație folclorică a studenților maramureșeni ce studiază la Cluj – Napoca, a taragotiștilor din Scărișoara, dar și a tombolei rezervată celor de vârsta a treia, care au câștigat un scurt sejur, cu servicii complete, la Pensiunea „IC Ponor”.

La această seară distractivă a participat aproape întreaga conducere nou aleasă a Societății Cultural – Patriotice Avram Iancu, care, duminică, s-a deplasat la Mănăstirea Râmeți, unde Episcopul Irineu, cu un sobor de preoți, au săvârșit slujba de Parastas a martirilor eroi ai neamului: Horea, Cloșca, Crișan și Avram Iancu.

La această memorabilă slujbă au participat sute de membri ai Societății Avram Iancu, din împrejurimi și județele Mureș, Alba  și Cluj.

D. VATAU

Articole din aceeasi categorie