Apel pentru donare de sânge

Patriarhia Română face un nou apel către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române, pentru donare de sânge, mulțumind, totodată, celor care până acum au răspuns „chemării Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos de a deveni mâinile iubirii Lui milostive, unind rugăciunea cu fapta concretă în sprijinirea celor aflați în suferințe”.

”Nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza lipsei de sânge. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă și să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate. Bărbații sănătoși, cu vârste între 18-60 ani, pot dona sânge de cinci ori pe an, iar femeile de trei ori pe an” – se arată într-un mesaj al Patriarhiei Române, dat publicității de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, 14 iunie.

Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a reușit până acum mobilizarea a peste 30.000 donatori, fiind recoltați aproximativ 16.000 litri de sânge.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască sănătate celor bolnavi și multă binecuvântare celor care donează sânge!” – a transmis Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie