AIESEC România: 60 de studenţi străini au văzut „România dincolo de Dracula”

Timp de 7 săptămîni, 60 de tineri din 27 de ţări au vizitat cele mai frumoase locuri din ţara noastră, au făcut cunoştinţă cu fascinanta cultură românească şi au strîns prietenii puternice cu studenţii români, dar şi cu oamenii obişnuiţi, în cadrul proiectului „Discover Romania Beyond Dracula”, derulat de AIESEC România.

Proiectul, derulat în perioada 20 iulie – 31 august, „în contextul în care identitatea şi cultura românească sînt foarte puţin cunoscute de către tinerii din mediul internaţional”, a avut menirea de a le arăta acestora „România dincolo de legenda lui Dracula”, propunîndu-şi Studenti strainiîmbunătăţirea imaginii României prin promovarea culturii şi patrimoniului naţional, dar şi prin încurajarea voluntariatului în rîndul tinerilor.

Potrivit organizatorilor, în cele 7 săptămîni petrecute în România, cei 60 de tineri au realizat aproximativ 700 de articole de presă despre cele văzute în România, 108 dintre ele fiind deja postate pe blogul proiectului. De asemeni, studenţii străini au realizat peste 2000 de imagini, dar şi videoclipuri cu locurile pe care le-au vizitat. Pe toată perioada proiectului, ei şi-au ţinut la curent prietenii din ţările lor cu privire la experienţele trăite în România, prin Facebook, Skype sau alte mijloace moderne de comunicare.

„Proiectul s-a bucurat de un real succes, atît în ţară, cît şi în străinătate. (…) Este important de ştiut că scopul principal al acestui proiect a fost promovarea minunăţiilor pe care le avem în această ţară, dar pe care nu am fost în stare să le promovăm aşa cum trebuie şi peste hotare. Una este să-i prezinţi unui străin România printr-un spot regizat, la TV, şi alta este să îl înviţi aici, ca să poată experimenta ceva ce nici un spot TV nu poate reda: bunătatea oamenilor, natura care îţi taie respiraţia, mîncărurile noastre tradiţionale, aerul curat al munţilor Carpaţi şi multe altele”, declară Izabela Catâru, Chief Marketing Officer AIESEC România.

Cei 60 de tineri care au vizitat România în cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Ţările de Jos, Polonia, Nigeria, Estonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, s-a desfăşurat concomitent în trei zone de implementare: zona 1 – Arad, Craiova, Oradea, Timişoara; zona 2 – Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Piteşti; zona 3 – Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Tîrgu Mureş.

M. T.

Articole din aceeasi categorie