Ministrul Sănătăţii a discutat cu primarul Radu Moisin despre investiţiile de la Spitalul Clinic Municipal

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a discutat, joi, la sediul Primăriei din Cluj-Napoca, în cadrul unei întrevederi cu primarul interimar Radu Moisin, viceprimarul Attila Laszlo şi directorul Spitalului Clinic Municipal, Nicolae Constantea, aspecte legate de investiţiile cu fonduri comunitare care se vor realiza la unitatea sanitară aflată în subordinea administraţiei locale.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, discuţiile s-au axat pe proiectele de modernizare a ambulatorului, situaţia financiară a secţiei de terapie intensivă şi modul în care se derulează Programul Naţional de Chirurgie Robotică. Totodată, reprezentanţii municipalităţii s-au referit la proiectul construirii Spitalului Regional de Urgenţă şi au evidenţiat necesitatea repartizării unui elicopter SMURD pentru Regiunea Nord-Vest, cu sediul operaţional la Cluj-Napoca.

„Mă bucur că am avut ocazia să-i expunem domnului ministru problemele cu care ne confruntăm la nivel local. Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante centre medicale din ţară şi sperăm să ne consolidăm această poziţie”, a afirmat, la finalul întîlnirii, primarul Radu Moisin. La întrevedere au participat, de asemenea, consilierii Geza Molnar şi Zoltan Kinizsy din Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Ladislau Ritli s-a aflat la Cluj-Napoca, joi, cu ocazia participării la Congresul Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară, care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, în organizarea Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri.

Articole din aceeasi categorie