Junior Summer University, la a 5-a ediţie

275 de elevi din România, absolvenţi ai clasei a XI-a, vor participa, în perioada 12 – 26 iulie, la cea de-a 5-a ediţie a proiectului educaţional „Junior Summer University”, iniţiat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai” (OSUBB), în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF).

În cadrul şcolii de vară, care se va desfăşura la Cluj-Napoca, elevii vor fi iniţiaţi în viaţa universitară, luînd contact direct cu profesorii din Universitatea Babeş-Bolyai, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, în funcţie de facultatea la care aceştia au fost admişi în urma procesului de selecţie şi evaluare a formularelor de înscriere. Participanţii vor urma, în cadrul proiectului, o serie de cursuri şi seminarii introductive care îi vor ajuta să cunoască elemente din sistemul de învăţare, predare şi evaluare din cadrul celor două universităţi clujene. De asemeni, voluntarii OSUBB şi OSF au pregătit un program cu activitati extracurriculare prin care se urmareşte informarea viitorilor studenţi cu privire la aspecte ce ţin de viaţa universitară, reprezentarea studentească, voluntariat şi educaţia non-formală – au anunţat iniţiatorii proiectului.

Potrivit acestora, proiectul Junior Summer University a înregistrat, pentru această ediţie, cele mai multe solicitări de înscriere în programul de orientare educaţională iniţiat de OSUBB în 2008 – 600 de elevi din toate judeţele României.

„Numărul de înscrieri la JSU a crescut constant de la prima ediţie pînă în prezent, însă niciodată nu am mai primit 600 de aplicaţii. Ne bucurăm că proiectul ia amploarea aceasta şi considerăm, în acelaşi timp, că acesta este un semnal de alarmă pe care şi reprezentanţii instituţiilor publice prezente în domeniul educaţiei ar trebui să îl ia în considerare. Este evident că elevii au nevoie în prezent de un program precum JSU pentru a face trecerea de la liceu la facultate. OSUBB a fost mereu deschis spre colaborări şi a sprijinit extinderea proiectului în cît mai multe universităţi din ţară, de aici şi colaborarea cu Universitatea de Vest din Timişoara, unde proiectul este la a doua edţie, iar în acest an, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. Avem 275 de participanţi la Cluj, însă am fost nevoiţi să respingem încă pe atîţia. Noi căutăm soluţii, însă fondurile din educaţie merg de multe ori spre alte activităţi”, declară Andreea Petruţ, preşedinte OSUBB, într-un comunicat remis, luni, presei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie