Hărţi pe internet pentru staţiunile turistice româneşti

Încă 13 staţiuni româneşti au fost adăugate pe un site care prezintă potentialul turistic al ţării noastre, aplicaţia fiind realizată de firma clujeană Micro Mapper, printr-un proiect co-finanţat din fonduri europene.

Site-ul www.harta-turistica.ro a fost completat cu 13 hărţi interactive ale staţiunilor Băile Turda, Băile Băiţa, zona Fîntînele şi zona Muntele Băişorii (judeţul Cluj), Băile Felix, 1 Mai, Stîna de Vale şi Tinca (judeţul Bihor), Sîngeorz Băi (judeţul Bistriţa-Năsăud), Tăşnad (judeţul Satu Mare), Borşa, Ocna Şugatag şi zona Şuior-Baia Sprie (judeţul Maramureş).

Site-ul este realizat de firma SC Micro Mapper SRL, şi a fost completat prin intermediul proiectului “Date spațiale exacte, actuale și complete”, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza unui contract de finanţare încheiat cu Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cu Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 9 luni, a avut valoarea totală de 158.232 lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 113.800 lei. Prin acest proiect au fost achiziţionate echipamente hardware şi programe informatice, pentru îmbunătăţirea hărţilor digitale şi a bazelor oferite de Micro Mapper. Proiectul a implicat şi cearea unui loc de muncă în marketing, pentru a promova mai bine harţile realizate.

Pe site-ul www.harta-turistica.ro au fost puse şi hărţile acestor 13 staţiuni, şi doresc să evidenţiez că aceste hărţi sînt cele mai detaliate care există în acest moment pe internet. Ele cuprind şi curbele de nivel, foarte utile pentru orientarea în zona montană, denumirea vîrfurilor montane şi cotele de altitudine, reţeaua hidrografică, inclusiv pîrîuri şi rîuri, nu doar lacurile, cum sînt prezentate în alte hărţi, vegetaţia – furnizată prin Corine Land Cover – şi, ceea ce este mai important, traseele turistice marcate. Pentru localităţi, harta oferă şi detalii despre bolcurile de locuinţe din 320 de oraşe, cu adresele exacte, o aplicaţie şi mai completă fiind inclusă pe un alt site al nostru – www.mapdata.ro” spune Kuszalik Iosef, director Micro Mapper.

Pentru viitor, cu ajutorul echipamentelor şi programelor informatice achiziţionate, firma îşi propune să realizeze, pe internet, harta digitală completă a României, hartă care care conţine în acest moment 320 de oraşe cu localizarea adreselor la nivel de casă sau bloc, puncte de interes, străzi cu sens unic, hărţi tematice şi analize complexe pentru identificarea de locaţii favorabile.

Viorel DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare