European Language Label 2012

Acţiunea European Language Label se îmbogăţeşte în acest an prin adăugarea distincţiilor individuale European Language Label la deja consacratele premii European Language Label pentru proiecte creative şi inovatoare în domeniul predării şi învăţării limbilor straine.

Potrivit portalului CE în România, distincţia individuală European Language Label reprezintă o recunoaştere a iniţiativei şi a muncii depuse de cadrele didactice care predau una sau mai multe limbi diferite de limba lor maternă, cu scopul de a încuraja, de a susţine şi de a promova educaţia lingvistică. Acest premiu constituie o componentă a premiilor European Language Label, iniţiativă a Comisiei Europene, care recompensează de peste 10 ani inovaţia şi creativitatea în domeniul învăţării şi predării limbilor.

Depunerea candidaturilor, evaluarea acestora şi acordarea distincţiilor individuale se va face prin intermediul unei aplicaţii online, care permite participanţilor să vorbească despre experienţele lor şi care, prin opţiunea de „votare”, permite şi implicarea comunităţilor din care aceştia fac parte.

Pentru distincţiile individuale European Language Label 2012, termenul limită pentru depunerea candidaturilor (online pe http://ell.llp-ro.ro/) este 23 iulie. Perioada de votare este cuprinsă între 24 – 31 iulie, evaluarea candidaturilor se va face în perioada 1 – 31 august, iar în 24 septembrie va avea loc festivitatea de premiere.

În ceea ce priveşte premiile European Language Label 2012 pentru proiecte inovatoare în domeniul predării şi învăţării limbilor straine, depunerea candidaturilor se va face pînă în 31 iulie. Evaluarea candidaturilor se va face în perioada 1 – 31 august, iar festivitatea de premiere va avea loc în 24 septembrie.

Ceremonia de premiere va avea loc în cadrul LinguaFest 2012 – eveniment organizat în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României, Primăria Municipiului Bucureşti, Arcub şi cu centre din reţeaua EUNIC a institutelor culturale care îşi desfăşoară activitatea în România.

Articole din aceeasi categorie