Ecaterina Andronescu: Preocupările MECTS – Bacalaureatul, clasa pregătitoare şi examenele de titularizare

Noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la preluarea portofoliului, că preocupările ministerului în această perioadă sînt legate de finalizarea examenului de bacalaureat, pregătirea clasei pregătitoare, precum şi a examenelor de titularizare.

Ecaterina Andronescu a afirmat că examenul de bacalaureat este unul foarte serios şi se încearcă să se afle exact gradul de pregătire a elevilor.

„Cred că sîntem deficitari la capitolul date statistice şi vom face o evaluare amănunţită pentru a clarifica subiectul”, a spus noul ministru al Educaţiei, făcînd referire la participarea redusă la Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei nu exclude posibilitatea ca începînd de anul viitor bacalaureatul să suporte anumite modificări, după ce se vor analiza situaţiile obţinute la examen în ultimii doi ani. „Vom face o analiză pe situaţiile de anul trecut şi de anul acesta, o soluţie rapidă este posibilă”, a precizat Andronescu.

Aceasta a afirmat că sistemul de supraveghere la examene va fi menţinut. „Nu cred că putem renunţa pînă cînd nu vom avea speranţa că vom avea un examen corect supravegheat”, a spus aceasta.

Andronescu a mai spus că îşi propune să crească autonomia şcolilor, în sensul ca acestea „să îşi elaboreze propriul regulament de organizare şi funcţionare şi să stabilească criterii şi principii”. Aceasta susţine că „şcoala nu este un turn de fildeş, este o instituţie a comunităţii”, făcînd referire la o mai bună colaborare între părinţi şi şcoală.

În ceea ce priveşte organizarea concursurilor pentru inspectorii şcolari, Ecaterina Andronescu a spus că la examene îşi doreşte să participe profesionişti.

Articole din aceeasi categorie