Ecaterina Andronescu: Nu merg la minister pentru cutremure în învăţămînt

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, duminică, la Vaslui, că dacă va prelua conducerea Ministerului Educaţiei, nu intenţionează să producă niciun fel de “cutremure” în învăţămînt, deşi foarte multe lucruri trebuie schimbate în acest domeniu.

Propusă de premierul Victor Ponta ca ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu a afirmat că este îngrijorată deoarece în ultimul timp politicienii pierd foarte multă vreme în dezbateri şi dispute care nu au sens.

“Începutul de an şcolar bate la uşă, clasa pregătitoare este destul de departe de a fi pregătită pentru începutul de an şcolar, suntem în plină desfăşurare a examenului de bacalaureat şi de admitere în liceu, suntem în faza admiterii în învăţămîntul superior. Suntem într-o perioadă în care în învăţămînt se petrec foarte multe lucruri, perioada cu cea mai mare densitate de evenimente şcolare şi universitare. Sper ca toate să se deruleze cum trebuie şi să aibă un sfîrşit normal,”“ a spus Ecaterina Andronescu.

În opinia acesteia, de trei-patru ani asistăm la ““o bătălie politică sterilă pentru aşteptările românilor”“. ““Cred că Guvernul Ponta trebuie să spună răspicat că a venit la guvernare, are treabă şi nu are timp de lucruri care nu sens. Mă aştept şi la atacuri care să mă vizeze personal, dar pot da asigurări că voi răspunde în mod corespunzător. Eu am o întreagă carieră didactică în spate, nu am lucrat nicio zi în altă parte, am parcurs toate treptele ierarhiei didactice şi am muncit de cînd mă ştiu pentru şcoală. Fiecare dintre noi are, la un moment dat, ceva de schimbat, prin activităţile noastre tot timpul facem schimbări. Nu mă duc la Ministerul Educaţiei pentru cutremure în învăţămînt, dar unele lucruri trebuie îndreptate, cu echilibru şi cu respectarea legii”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Aceasta s-a referit şi la suspiciunile de plagiat care planează asupra premierului Victor Ponta, spunînd că problema trebuie rezolvată în mediul academic, fără implicarea politicului. “Această problemă trebuie rezolvată în mediul academic şi conform normelor juridice care sunt acum în vigoare, restul este o bătălie politică ce a ajuns prea departe. Bătălia politică nu avea ce căuta în mediul academic”, a mai precizat Andronescu.

Întrebată dacă ar fi dispusă să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu a plagiat vreodată vreo lucrare, Ecaterina Andronescu a spus că nu crede că preşedintele Băsescu i-ar cere acest lucru. “Îl invit să afle mai multe lucruri despre mine. În toată cariera mea am fost un om care şi-a desfăşurat cu onestitate toate activităţile”, a spus Ecaterina Andronescu.

Aceasta a subliniat că principala sa îngrijorare este legată de clasa pregătitoare, care va trece la şcoli de la începutul acestui an şcolar. “Nu sunt spaţii, nu există mobilier, nu există corpul profesoral pregătit. De aceea, acest lucru mă îngrijorează cel mai mult, fiindcă începerea anului şcolar nu e departe şi ca urmare trebuie să accelerăm pregătirea pentru intrarea în deplină normalitate, dacă se va putea”, a conchis Andronescu.

Articole din aceeasi categorie