Cursuri internaţionale de vară de limbă şi civilizaţie românească, la Cluj-Napoca

20 de studenţi din 11 ţări – între care SUA, Coreea de Sud, Africa de Sud, Norvegia – participă, anul acesta, în perioada 1-21 iulie, la cursurile  internaţionale de vară de limbă şi civilizaţie românească, ediţia a 41-a, organizate la Cluj-Napoca de Centrul de Cooperări Internaţionale în colaborare cu Facultatea de Litere a UBB.

Cursurile, susţinute de profesori specialişti în predarea limbii române ca limbă străină, cuprind 60 de ore (20 de ore/săptămînă), fiind concepute pe niveluri de competenţă lingvistică. Metodele didactice utilizate urmăresc îmbinarea cunoştinţelor lingvistice cu cele culturale şi dezvoltarea capacităţii de comunicare a cursanţilor.

Cursanţii beneficiază şi de activităţi complementare (conferinţe, excursii, vizite la obiective de interes cultural, turistic şi social, vizionări de filme), prin care „aplică, experimentează şi îşi îmbunătăţesc achiziţiile lingvistice şi culturale” – după cum precizează Biroul Media al UBB.

La încheierea programului, cei care au frecventat cursurile primesc un atestat de participare care consemnează perioada desfăşurării cursurilor, numărul de ore şi nivelul atins.

„Cursurile de limba română, conferinţele şi activităţile culturale din cadrul acestui eveniment au ca scop promovarea limbii şi culturii româneşti, iar vizitele şi excursiile asigură cunoaşterea Universităţii Babeş-Bolyai şi a zonelor cu potenţial turistic din Transilvania” – se precizează într-un comunicat al UBB, remis presei.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie