Clopotele bisericilor din Eparhia de Cluj-Gherla vor răsuna la ora 12

Preoții din Eparhia Greco-Catolică Cluj-Gherla sunt îndemnați la „rugăciune și veghe și pentru credincioși la trecerea la Cer a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu””, au transmis reprezentanții Eparhiei.

„Îndemnăm onoratul cler la rugăciune stăruitoare pentru odihna sufletului Preasfinției Sale Florentin. Va și arborat la toate instituțiile ecleziastice de pe teritoriul Eparhiei noastre steagul negru în semn de doliu. Toate imaginile publice cu chipul Preasfinției Sale Florentin vor purta însemne de doliu. Invităm la prudență pastorală în luările de cuvânt și interviurile care vor fi acordate în această perioadă de timp”, precizează Eparhia de Cluj-Gherla.

Totodată, până în ziua funeraliilor în cadrul oficiilor liturgice, la pomenirea ierarhiei, se va utiliza următoarea formulă: „(…) pentru Preasfințitul Părinte Florentin, adormit în Domnul, (…)”. „La celebrarea Sfintei Liturghii, se va introduce, în momentul rânduit, ectenia morților la intenția odihnei sufletului Preasfinției Sale Florentin. În aceste zile de doliu, clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei vor răsuna la ora 12, timp de 5 minute”, a mai anunțat Cancelaria Eparhială.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut