Reprezentanți USR Cluj, la Congresul ALDE Europe

Timp de trei zile, mai mulți reprezentanți USR au participat la Congresul ALDE Europe, care a avut loc în Suedia. În cadrul acestei întruniri, la care au fost prezenți și trei delegați de la Cluj, vicepreşedintele USR Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului european ALDE şi va avea un mandat de doi ani în conducerea formaţiunii.

„USR Cluj a avut 3 participanți la congresul ALDE Europe, partidul european din care face parte USR, organizat la Stockholm, în care s-au votat vicepreședinți ai acestei formațiuni și rezoluții pe politici publice care se vor transmite Parlamentului European spre susținere. Ne bucurăm că începând de duminică, 28 mai 2023, timp de 2 ani Dan Barna va exercita funcția de vicepreședinte ALDE Europe și, astfel, amprenta USR se va simți și mai bine în politicile la nivel european. De asemenea, consiliul ALDE Europe va fi organizat anul acesta la București. Din partea USR Cluj delegat a fost colega noastră, Alina Meșter, consilier local în Dej. Am participat și subsemnata ca președinte USR Cluj, iar colegul nostru Hugo Soepenberg, care a fost mai întâi membru ALDE Europe și de-abia la sfârșitul anului trecut a devenit și membru USR Cluj, a fost de asemenea prezent la Stockholm”, a declarat liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu.

La rândul său, preşedintele USR, Cătălin Drulă, liderul delegaţiei prezente la Stockholm, a apreciat că, după alegerea lui Dan Barna ca vicepreşedinte ALDE, „USR are o voce europeană şi mai puternică”.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut