Armenii gherleni s-au întors în biserică

Dacă din cauza pandemiei, multă vreme creştinii armeni din municipiul Gherla au putut asista la slujbele duminicale doar online, iată că în ajunul sărbătorilor au avut bucuria de a putea fi prezenţi în băncile impozantei Catedrale Armeneşti din centrul oraşului. Desigur, cu respectarea actualelor restricţii.

Slujba a fost oficiată de preotul paroh Küsmödi Attila, care de astă dată a vorbit despre  semnificaţia Crăciunului, subliniind importanţa acestei mari sărbători în viaţa tuturor creştinilor.

Duminică, 20 decembrie, în frumosul lăcaş de cult au fost prezenţi şi creştinii romano-catolici din localitate, ţinând cont că biserica lor, de pe strada Bobâlna (ridicată între anii 1748-1857), se află în faza finală a reabilitării. Este o investiţie mare, de care se  bucură şi armenii gherleni, mulţi dintre ei asistând şi la slujbele romano-catolice, între cele două confesiuni existând o colaborare foarte bună. Chiar şi corul mixt, condus de Molnár Árpád, și care duminică a cântat numai piese armeneşti, este format din membrii ambelor culte.

Cu ocazia slujbei a fost aprinsă cea de a patra lumânare a Adventului, moment emoţionant al liturghiei, aşteptat cu emoţie de enoriaşi. În zilele următoare va fi  prezentat şi mesajul de Crăciun al ÎPS dr. Kovács Gergely, arhiepiscop de Alba Iulia.

La sfârşitul slujbei, preotul paroh Küsmödi Attila i-a informat pe cei aflaţi în biserică despre slujbele religioase ce sunt oficiate pe toată durata sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, urând tuturor sărbători binecuvântate.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut