Fotbal / Viitorul Cluj, Sănătatea Cluj și Someșul Dej au încheiat anul cu victorii

Campionatul Ligii a 3-a a intrat în vacanța de iarnă. Competiția fotbalistică și-a consumat la finele săptămânii trecute ultima etapă din acest an. În Seria a 9-a, începută vineri, cu partida dintre Viitorul Cluj și Unirea Ungheni, câștigată de gazde cu scorul de 2-0, prin golurile marcat de Mihai Dolghi și Tudor Cociș, în minutele 65 și 90+2, sâmbătă, Arieșul Turda nu a reușit să evite înfrângerea în disputa cu ultima clasată, Unirea Alba Iulia. Aceasta din urmă și-a valorificat avantajul terenului propriu și s-a impus cu 2-1, revenind de la 0-1. „Sticlarii” au început promițător și au deschis scorul în minutul 13, prin Claudiu Vereș, acesta fiind și rezultatul primei reprize. Partea secundă le-a aparținut gazdelor, care au restabilit egalitatea la trei minute de la reluarea jocului, prin Claudiu Morariu. Scorul final a fost stabilit de Alexandru Giurgiu, în minutul 80. Arieșul Turda încheie anul pe poziția a 7-a, cu 14 puncte. Unirea Alba Iulia rămâne deținătoarea „lanernei roșii”, întrucât Sănătatea Cluj a bifat a doua victorie consecutivă, 2-1 cu Gloria Bistrița, într-o partidă jucată pe terenul de la Jucu de Mijloc. Patrick da Silva, nimeni altul decât vărul mult mai cunoscutului Eric de Oliveira, a marcat în minutul 30, pentru ca Bogdan Zărnescu să mărească avanyajul „virușilor verzi” nouă mai târziu. Golul de onoare al oaspeților a fost defapt un autogol al lui Marton Szolosi, marcat în minutul 89. În aceeași etapă, liderul CS Hunedoara a confirmat calculele hârtiei și a dispus cu 4-1 de CS Ocna Mureș, după un meci în care au fost acordate două lovituri de la 11 metri. Hunedorenii și-au mărit ecartul în clasament față de ocupanta locului secund, Metalurgistul Cugir, după ce aceasta din urmă a obținut doar o remiză în disputa cu Unirea Ungheni, scor 1-1. CS Hunedoara va ierna pe primul loc, cu o zestre de 43 de puncte. Hunedorenii au obținut 14 victorii și o remiză în cele 15 etape. Pe locul secund a rămas Metalurgistul Cugir, cu 36 de puncte. Podiumul este completat de Unirea Ungheni, cu 29 de puncte. Viitorul Cluj este a patra, cu 24 de puncte.

 

Someșul Dej a realizat scorul etapei

În Seria a 10-a, toate meciurile etapei a 15-a s-au disputat sâmbătă după-amiază. Minaur Baia Mare a pierdut șefia clasamentului după remiza albă cu CSM Satu Mare, iar pe primul loc a urcat CA Oradea, care s-a impus cu scor de tenis în disputa cu SCM Zalău, din deplasare (2-6). Someșul Dej iernează pe un binemeritat loc 3, cu 29 de puncte, după o nouă victorie de senzație, 5-0 pe terenul ultimei clasate Luceafărul Oradea. Rareș Babiciu a deschis scorul pentru dejeni în minutul 16, dar eroul oaspeților și al etapei a fost Ștefan Vasic, autor a nu mai puțin de patru goluri, toate înscrise înainte de pauză.

CFR 2 Cluj a remizat, scor 1-1, pe terenul celor de la Progresul Șomcuta Mare. Paradoxul face că golul gazdelor a fost marcat de către un fost jucător al feroviarilor, Paul Batin. CFR 2 Cluj încheie anul pe locul 7, cu 18 puncte.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut