UMF „Iuliu Hațieganu”, în clasamentul american 2022 Best Global Universities Rankings

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca ocupă locul 8 în România și locul 2 în topul universitățile de medicină și farmacie din țară, respectiv locul 514 la nivel european și locul 1.358 la nivel internațional, în clasamentul american 2022 Best Global Universities Rankings, realizat de US News & World Report.

De asemeni – informează conducerea universității -, UMF „Iuliu Hațieganu” se situează pe poziția 608 la nivel internațional în domeniul Clinical Medicine.

US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile pe baza performanțelor academice, dar și în funcție de reputația globală și regională a acestora. Ranking-ul din acest an include cele mai bune 1.750 de universități din 90 de țări ale lumii, ale căror performanțe au fost analizate în funcție de 13 indicatori vizând reputația globală și regională a cercetării, publicațiile și manifestările științifice, impactul și numărul total al citărilor și colaborările internaționale. UMF „Iuliu Hațieganu” a obținut cele mai bune rezultate la indicatorul privind reputația cercetării la nivel regional, poziționându-se pe locul 240 la nivel global și locul 22 în domeniul Clinical Medicine.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut