Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș: „România nu-și poate permite un guvern minoritar fără o susținere parlamentară majoritară” 

În contextul discuțiilor care au loc, zilele acestea, între liberali și social democrați, pe fondul crizei guvernamentale, liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, atrage atenția că în acest moment România nu-și poate permite un guvern minoritar fără o susținere parlamentară majoritară. 

„Tot acest ping-pong între partidele din Guvernul Cîțu a fost unul prea lung, iar România are nevoie de un guvern capabil să treacă prin criză, această situație nu mai poate dura încă 3 ani până la următoarele alegeri”, a declarat Alexandru Cordoș, pentru Făclia de Cluj.

Liderul PSD Cluj mai subliniază că din păcate, aceasta este realitatea politică astăzi, iar timpul e limitat, așa că este necesară implementarea celor mai bune soluții cu resursele existente.

„Pentru PSD orice discuție despre formarea unui nou guvern ar putea pleca de la cele 10 măsuri importante propuse de noi in domeniul sanitar, social și economic.

Deciziile din următoarele zile trebuie să fie calculate și luate în sprijinul cetățenilor, a bunăstării acestora și pentru a rezista actualului val pandemic.

De aceea, implementarea măsurilor urgente pentru guvernul nou instalat după moțiunea de cenzură propusă de PSD este imperios necesară”, a mai spus liderul PSD Cluj.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat, sâmbătă, lucrul la programul de guvernare, pentru actualizarea şi compatibilizarea acestuia, menţionează o informare transmisă de către reprezentanţi de relaţii cu presa ai Guvernului.

Potrivit sursei citate, împreună cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, a avut loc o consultare cu reprezentanţii minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, pentru a conveni liniile de colaborare în programul de guvernare şi de susţinere parlamentară.

Totodată, premierul desemnat a avut o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD, mai precizează informarea menţionată.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut