Modernizarea sistemului de canalizare în municipiul Gherla

În această vară municipiul Gherla a devenit un adevărat șantier. Se reabilitează drumurile și trotuarele, se refac zonele verzi, se modernizează rețelele de apă și canalizare.

Ultima lucrare a fost începută încă la debutul primăverii, pe două străzi -Dragoș Vodă și Alexandru Vlahuță, și este deja finalizată. Pe ambele artere de circulație s-a refăcut și carosabilul, pe strada Dragoș Vodă fiind asfaltată doar o porțiune, colț cu strada George Barițiu, urmând ca în viitor să fie reabilitată și cealaltă parte, până la strada Horea. De asemenea, a fost asfaltat și carosabilul de pe strada Alexandru Vlahuță, din cartierul Între ape (cartierul nou). După mult disconfort și nemulțumiri ale locatarilor din zonă, s-a reparat strada, după schimbarea conductelor de canalizare.

După cum ne-a declarat directorul sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA, ing. Vasile Morar, va urma modernizarea sistemului de canalizare pe străzile Gheorghe Doja și Parcului, unde  conductele sunt vechi și a trecut mult timp de când canalizarea a fost introdusă în zonele respective. De fapt, în acest an sunt preconizate lucrări pe mai multe alei din cartierele de locuințe MR1 și Între ape, dar sunt în derulare lucrări și în cartierul Autogară, unde, de asemenea, conductele sunt uzate și se impune schimbarea lor. Modernizarea întregului sistem de canalizare pe toate străzile municipiului este un proiect mai vechi pe agenda administrației locale, care tot s-a amânat an de an, dar care prinde contur în 2021.

Angajații sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA sunt angrenați în această perioadă și în lucrările de modernizare și extindere a rețelei de apă. Locuitorii municipiului nu au avut de suferit din cauza presiunii apei nici în zilele toride din această vară, fapt îmbucurător, mai ales că conducta de apă se întinde pe mai mult de 60 kilometri. La Gherla, chiar dacă apar probleme, ele se rezolvă operativ și în condiții bune.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut