Cîmpeanu: Doar 66% dintre elevii de clasa a XII-a și a XIII-a s-au înscris la Bacalaureat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că doar două treimi – adică 66% – dintre elevii de clasa a XII-a și a XIII-a din promoția curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an, în proporție mai mică față de anii anteriori.

Cîmpeanu a spus că numărul celor înscriși la examenul de Bacalaureat este de 114.000 din promoția curentă, care este formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a. ”E vorba de două treimi, 66% înscriși la examenul de Bacalaureat din promoția curentă – vorbesc de 152.000 clasa a XII-a și 21.000 de elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anteriori procentul celor înscriși la Bacalaureat”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Digi 24, citat de AGERPRES.

Potrivit ministrului, acest lucru creează îngrijorări cu privire la creșterea riscului de abandon școlar.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep în data de 28 iunie cu Limba și literatura română – proba E.a), urmată, în 29 iunie de proba obligatorie a profilului – proba E.c), în 30 iunie este programată proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) și în 1 iulie cea de Limba și literatura maternă – proba E.b).

Primele rezultate vor fi afișate în 5 iulie – până la ora 12,00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. În 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut