Operațiunea „Asfaltarea” în județul Cluj

Lucrările de infrastructură pe strada Dobrogeanu Gherea din municipiul Dej sunt în plină desfășurare. După lucrările realizate pe strada Unirii și zona sensului giratoriu de la Carrefour, în aceste zile se intervine pentru modernizarea trotuarelor pe strada Dobrogeanu Gherea și pe strada Crângului în zona blocurilor L10-L7, precum și la pregătirile pentru modernizarea carosabilului.

Aceste lucrări se realizează în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană, reprezentat de strada Unirii, strada Dobrogeanu Gherea, strada Ecaterina Teodoroiu, strada Regina Maria, Strada Mircea cel Bătrân, strada Mărășești (între Mircea cel Bătrân și str. Gh. Șincai) strada Gheorghe Șincai, strada 1 Mai (între strada G. Coșbuc și strada I.P. Reteganul) strada Crângului”, finanțat prin Programul Operațional Regional – REGIO (2014-2020). În Cluj-Napoca, în cartierul Dâmbul Rotund au început lucrările de asfaltare pe strada Sibiului. Urmează și alte străzi, după cum asigură primarul Emil Boc, precum Sălajului, Lombului, Ionel Teodoreanu, Cucului, Privighetorii sau Gheorghe Sion. Strada Amurgului (Mânzăriei) din Turda este, începând de marți, o stradă de care locuitorii din zonă sunt foarte mândri.

Cu ani în urmă, oamenii erau supărați, fără nici o nădejde că va veni și ziua când strada lor va arăta impecabil. „Acum, regăsim aceeași oameni, dar încrezători și cu multă bucurie în ochi și suflet. Asta este mulțumirea cea mai de preț atât pentru mine, ca primar, cât și pentru întreaga echipă. Ne bucurăm să vedem că suntem tot mai mulți cei care vrem Turda frumoasă”, a mărturisit primarul Cristian Matei. Săptămâna trecută, strada Cocoșului a făcut cunoștință cu asfaltul pentru prima dată. În paralel, pe strada Turturelelor au început să prindă contur lucrările de construire a trotuarelor.

De asemenea, în perioada următoare, în funcție de condițiile meteo, vor continua lucrările de modernizare și pe strada Turturelelor. În comuna Apahida a fost finalizată turnarea primului strat de asfalt pe strada Elicei și pe strada Traian. În paralel, se lucrează pe strada Fântânele și pe Strada Cloșca din Dezmir. La Chinteni e aproape gata tronsonul de drum Chinteni – Măcicaș. În egală măsură se lucrează intens la Centrul Medical Chinteni, stadiul lucrărilor fiind avansat.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut