Concursul „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, în Parohia Șoimeni

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Șoimeni participă la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” cu proiectul „Familia – leagănul cel mai iubit”, în cadrul căruia s-a înfrățit cu încă două parohii din diaspora.

Concurs are loc în perioada 21 decembrie 2020 – 22 august 2021. Proiectul a implicat un schimb de experiență între cele trei parohii prin împărtășirea de imagini, videoclipuri și creații literare transmise reciproc prin intermediul paginii parohiei și a rețelelor sociale.

Un partener al proiectului este Școala Gimnazială „Alexandru Bohățiel” din localitatea Vultureni, prin implicarea profesorului de religie Aldea Cosmin și a doamnei învățătoare Andreea Misaroș.

Potrivit celor declarate de preotul paroh Andrei Misaroș, părinții copiilor au fost implicați și ei în acțiunile filantropice ale proiectului.

S-au confecționat mărțișoare care au fost valorificate în cadrul unui târg, iar suma adunată va fi utilizată pentru achiziționarea unor pachete cu alimente în perioada sărbătorilor de Paște pentru familiile aflate în dificultate/ văduve din parohie.

Colaborarea dintre cele trei comunități va continua și pe viitor – spune pr. paroh Andrei Misaroș.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut