În comuna Sic elevii ajung din timp la școală

După o perioadă în care comuna  a fost în carantină, la Sic viața reintră în normal. Nu este altfel nici la Școala Gimnazială din localitate, una dintre cele mai moderne și bine dotate unități de învățământ din mediul rural, reabilitată acum patru ani prin grija Primăriei.

Comuna nu are nici un sat component, dar cu toate acestea este una din cele mai mari așezări rurale din zona Clujului, cu străzi lungi de 2-3 kilometri. În aceste condiții nu este ușoară deplasarea copiilor la grădiniță și la școală. Primăria comunei Sic asigură în fiecare dimineață un microbuz, care preia preșcolarii și elevii claselor I-VIII de pe străzile I-a, a II-a  și a III-a, așa cum sunt denumite ele, după lungime. Multe orășele de provincie nu se întind pe o suprafață așa de mare, cum este localitatea Sic, cândva fiind declarată oraș.

Școala numără peste 200 de elevi, care dispun de condiții foarte bune de studiu și recreere (ne gândim aici la terenurile de sport și o sală de educație fizică). Spațiile școlare sunt încălzite cu gaz metan, în aceste zile friguroase elevii și cadrele didactice beneficiind de căldură.

De la primarul comunei Sic, Sallai János, am aflat că odată cu revenirea iernii au fost luate măsurile pentru curățirea drumurilor de pe raza localității, administrația locală dispunând de utilajele și mașinile necesare, care în caz de nevoie degajează zăpada și pe drumul județean Jucu – Nicula. Edilii au depozitat  și cantități suficiente de materiale antiderapante.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut