Salariile la Primăria Cluj-Napoca, înghețate

Salariile persoanelor care lucrează în administrația locală clujeană nu vor crește anul acesta.

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința extraordinară din cursul acestei săptămâni, un proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri referitoare la salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca și serviciile publice din subordinea forului local.

Concret, este vorba de transpunerea unei ordonanțe de urgență dată de guvern, în hotărâre de Consiliu Local, prin care, anul acesta nu se va face nicio majorare salarială.

Practic, se limitează la nivelul la care erau în decembrie 2020. Nu cresc (n.red- salariile). Va crește salariul minim pe economie, și atunci, automat ar trebui să crească toate salariile, dar la noi nu vor crește, ci vor îngheța, nu vom beneficia de mărirea aceea de salariu”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Săptămâna trecută, și consilierii județeni au decis înghețarea salariilor, pentru anul în curs. Subiectul a încins, însă, spiritele, în CJ Cluj. Consilierii PNL-UDMR-USR PLUS au susținut această măsură, în timp ce aleșii PSD s-au opus.

Vă reamintim, Guvernul a decis că salariile bugetarilor vor fi îngheţate la nivelul lunii decembrie 2020. Măsura ar urma să aducă bugetului o economie de 17,6 mld. lei.

A.M.C.

 

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut