Sprijin pentru copiii defavorizați

Ca în fiecare an, municipalitatea clujeană alocă bani pentru achiziționarea de rechizite și ghiozdane pentru copiii defavorizați, astfel încât aceștia să poată începe școala în condiții optime.

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna aceasta, un proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 45.000 lei de la bugetul pe anul 2020 al Direcției de Asistență Socială și Medicală, în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru 450 de copii proveniți din familii defavorizate.

Este cunoscut faptul că municipalitatea clujeană asigură, pentru persoanele cu venituri reduse sau fără venituri, pentru persoanele singure sau din familii marginalizate social, pe lângă serviciile sociale acordate, finanțarea unor programe sociale dedicate precum Programul social „Alimente”, „Școală după școală”, Promovarea sănătății orale prin creșterea accesabilității populației defavorizate la servicii de stomatologie, programul prin care se acordă ajutorul pentru plata chiriei, sau gratuități la transportul urban pe mijloacele de transport în comun pentru vârstnicii și pensionarii din Cluj-Napoca. Prin toate aceste servicii, se asigură creșterea calității vieții, facilitându-se astfel, implicarea celor defavorizați în viața comunității. Mai mult, odată cu toate aceste măsuri prin care se urmărește combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, municipalitatea clujeană a urmărit și prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din aceste familii care nu pot să își asigure nevoile de bază.

În evidențele DASM se află un număr mediu lunar de 450 de copii de vârstă școlară proveniți din familii beneficiare de aceste drepturi, conform legii. Astfel, pentru a veni în sprijinul tuturor celor aflați în situații de risc, din evidențele DASM și ale ONG-urilor partenere, Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca a aprobat în fiecare an alocarea unor sume în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *