120 de elevi eliminaţi la proba de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat

La prima probă scrisă a examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2012 – proba de limba şi literatura română – s-au prezentat 158.155 candidaţi din totalul de 172.124 potenţiali participanţi, informează MECTS, în baza datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene.

Potrivit aceleiaşi surse, 120 de elevi au fost eliminaţi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Bucureşti (18), Dolj (13) şi Caraş-Severin (9). În Cluj-Napoca a fost semnalat un astfel de caz. „Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, aceşti elevi au pierdut dreptul de a susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni. Nouă centre de examen au solicitat varianta de rezervă ca urmare a unor situaţii specifice (întîrzieri ale elevilor din motive obiective)” . precizează MECTS.

Miercuri, 4 iulie şi vineri, 6 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 8 iulie. Luni, 9 iulie, între orele 8.00 – 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 10 – 12 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 13 iulie.

M. T.

Articole din aceeasi categorie