Rugby / Universitatea Cluj a remizat cu Poli Iaşi

Cupa Regelui a programat la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă şi duminică, 8 şi 9 octombrie, meciurile etapei a 4-a, iar capul de afiş a fost întâlnirea dintre Steaua Bucureşti şi CSM Ştiinţa Baia Mare. Meci câştigat de gazde cu 16-8, iar Steaua rămâne singura echipă din competiţie fără înfrângere. Steaua a condus cu 13-0, după un început slab al oaspeţilor, care au făcut multe greşeli mai ales la transmiterea balonului. Partida a fost mult mai echilibrată în partea secundă, în care nu s-au mai înscris eseuri. Evoluţia celor două combatante a fost influenţată şi de starea gazonului, înmuiat din cauza ploii care a căzut pe toată durata meciului. De remarcat că Steaua a înregistrat a patra victorie consecutivă în faţa băimărenilor.

Într-o altă partidă, Politehnica Iaşi şi Universitatea Cluj au „căzut” la pace, scor 6-6. Este prima remiză din actuala ediţie a Cupei Regelui. Interesant este faptul că toate punctele confruntării din Copu s-au marcat în prima repriză. Aşadar, partea a doua s-a terminat 0-0, rezultat rar întâlnit în jocul de rugby. Moldovenii au condus cu 3-0 şi 6-3, dar clujenii au egalat de fiecare dată, prin uvertura Ovidiu Melniciuc. Universitatea s-ar fi putut impune în acest meci, mai ales că ieşenii au jucat în 14 jucători din minutul 64, după eliminarea temporară a lui Mihai Ilie.

Cupa Regelui se va relua peste două săptămâni, cu meciurile etapei a 5-a, în care Universitatea Cluj va întâlni, pe teren propriu, CSM Bucureşti.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie