Pierdut una bucată Dan Petrescu

Telenovela “Dan Petrescu în China, pe urmele lui Marco Polo(istul)”, concurează cu soap-ul “Tânăr şi neliniştit” ca întindere şi subiect, despre care habar n-am dacă s-a terminat, dar ştiu că a rulat de m-am urât cu binele. A început pe când Dan Petrescu juca la Chelsea, iar Mutu doar visa să ajungă pe “Stamford Bridge”. “O Tempora, O Mores”! Antrenorul a devenit minge de ping-pong între a rămâne la CFR, dar pe post de acar, şi a nu se mai întoarce din China “natală”, a cărei bucătărie pare să-l atragă mai mult decât ceea ce se serveşte la masa bogaţilor din Champions League. Competiţie în care joacă Real Madrid şi restul. China a devenit noul “El Dorado” pentru fotbalişti şi antrenori. Campionatul e slab, dar compensează prin salariile fabuloase pe care le oferă. Cu un salariu de nabab a fost momit şi Dan Petrescu, care întoarce spatele Ligii Campionilor.

De vreo două luni încoace, Dan Petrescu a fost “plecat” de la CFR de câteva ori bune şi “reinstalat” imediat de tot atâtea ori. De câte nu ştiu. Presa impresară este cea care l-a “transferat” şi “repatriat” după cum bate vântul. El, Petrescu, nu dă nimic din casă, din cauza zgârceniei, dar zvonuri au transpirat prin pamperşi, iar o păsărică a început s-o…rupă în chineză şi zboară din redacţie în redacţie bezmetică. Poziţia clubului din Gruia în acest caz e fermă ca şarpele care şi-a pierdut clopoţeii. Dan Petrescu urmează să antreneze pe Marte, în campionatul alienilor şi nu trebuie să afle extratereştri că-i bai. Secret de stat. FBI, CIA şi Scotland Yard au deschis o anchetă în acest sens, dar serviciile în cauză s-au declarat depăşite. Secretul a fost îngropat odată cu celebra cabană din lemn de pe stadionul din Gruia. Nimeni nu ştie ce va face Dan Petrescu. Steven Spielberg şi George Lucas şi-au manifestat dorinţa de a colabora la un nou film din seria Indiana Jones în China, cu Dan Petrescu preferat în locul consacratului Harrison Ford, considerat depăşit. Lui Petrescu i s-au trasat două condiţii: să se pună la punct cu limba chineză şi cu consumul de pekinezi.

Lăsând gluma la o parte, chiar nu suntem profesionişti nici cât negru sub unghia de papagal. Arsene Wenger şi-a anunţat plecarea de la Arsenal cu două luni înainte de terminarea sezonului în Anglia şi nu prin intermediul unor zvonuri purtate de vânt, ci în cadrul unei conferinţe de presă. Noul antrenor a fost anunţat imediat, în persoana lui Unai Emery.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie