Lansarea celui mai nou roman semnat de Corin Braga: Luiza Textoris

 În Sala Eminescu a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca va avea loc astăzi, 31 octombrie 2012, la ora 12, lansarea romanului Luiza Textoris, cel mai nou volum semnat de Corin Braga şi apărut recent în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Alături de autor, vor lua cuvîntul Sanda Cordoş şi Călin Teutişan.

Luiza Textoris, volum apărut şi în ediţie digitală, este o poveste fascinantă a unei fete care găseşte în vis o viaţă paralelă. Luiza este o fată cu nasul cîrn şi ochi exoftalmici căreia îi place atît de mult să viseze, încît sfîrşeşte prin a nu mai distinge delirul de realitate. Fascinată de trăirile onirice, ea îşi creează dubli de vis ca să exploreze lumi paralele, contorsionate, întrepătrunse cu realitatea de zi cu zi. În acelaşi timp, inevitabil, are de suportat consecinţele în viaţa normală: dedublare, schizofrenie, personalitate multiplă. Stările de somn paradoxal şi apoi de trezie paradoxală creează o arhitectură etajată, cu planuri suprapuse şi încrucişate, în care personajele se comportă în realitate ca şi cum ar visa şi în coşmar ca şi cum ar fi lucide. Romanul uneşte vizionarismul psihedelic romantic cu universurile virtuale postmoderne. Luiza Textoris este al treilea roman din ciclul Noctambulii, după Claustrofobul şi Hidra.

Despre autor. Corin Braga este decanul Facultăţii de Litere şi directorul Centrului de Cercetare a Imaginarului de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Director al Caietelor Echinox. Doctor în litere şi filosofie. Membru al Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România, al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociaţiei Scriitorilor din Cluj-Napoca, al PEN Club România, membru fondator al Fundaţiei Culturale Echinox.

A publicat volumele: Nichita Stănescu. Orizontul imaginar (1993, 2003); Lucian Blaga. Geneza lumilor imaginare (1998); 10 studii de arhetipologie (1999, 2007); Le Paradis interdit au Moyen Âge. La quête manquée de l’Éden oriental (2004); La quête manquée de l’Avalon occidentale. Le Paradis interdit au Moyen Âge – 2 (2006); Du paradis perdu à l’antiutopie aux XVI-XVIII e siècles (2010); Les antiutopies classiques (2012).

A publicat, de asemenea, romanele Claustrofobul (1992, 2011) şi Hidra (1996, 2011) din ciclul Noctambulii, precum şi Oniria. Jurnal de vise (1985-1995) (1999, 2010).

De acelaşi autor, la Editura Polirom au apărut: De la arhetip la anarhetip (2006); Concepte şi metode în cercetarea imaginarului. Dezbaterile Phantasma (coord., 2007); Psihobiografii (2011).

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare