Galeria Mariana Berinde

Un sculptor de o uimitoare vitalitate, Ovidiu Guleş

vernisaj joi 8 noiembrie, 18. 00

Ovidiu Guleş reintră în atenţia iubitorilor de frumos şi nu oricum ci printr-o cuprinzătoare expoziţie, 53 de lucrări reprezentative pentru fiecare perioadă de creaţie în parte.

Ovidiu Guleş, arădean prin origine, este absolvent al Academiei de Arte Vizuale ‘Ioan Andreescu’ din Cluj – Napoca, licenţiat în sculptură şi arte plastice, promoţia 1995. Activitatea profesională reţine prezenţe în apreciate galerii de artă din Arad, Cluj – Napoca, Bucureşti, lor adăugându – li – se alte la fel de numeroase prezenţe artsitice peste hotare (Ungaria, Polonia, Italia, Franţa, Japonia, Coreea de Sud, Israel, Olanda, Anglia,…), multe semnalate de cotidianul nostru. Este şi cazul obţinerii premiului ‘Dalta de Aur’ în cadrul Taberei internaţionale de sculptură de la Balaton, 2010. În fine, lucrările sale fac obiectul multor colecţii de stat şi private, semne ale aprecierii de care se bucură sculptorul Ovidiu Guleş şi lucrările sale.

Expoziţia care vernisează joi propune, cum am menţionat, 53 de lucrări, 53 care este şi vârsta sculptorului, nou şi surprinzător cu fiecare personală, de o vitalitate uimitoare, molipsitoare chiar.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie