Erasmus+ USAMV International Dinner

Biroul Erasmus+ din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează joi, 17 martie, o seară specială dedicată interacţiunii şi experimentării în domeniul gastronomiei internaţionale şi al schimbului multicultural.

Evenimentul, dedicat, în principal, studenţilor Erasmus+ din cadrul USAMV Cluj-Napoca, dar şi altor Sigla-USAMVpersoane interesate de noutatea şi diversitatea adusă prin participarea studenţilor  străini la programul Erasmus+ din USAMV, va avea loc de la ora 18:00, la Club Agronomia (Calea Moţilor 78-80).

„Anul acesta, pe lîngă studenţii Erasmus+ Incoming, programul de Masterat European ERASMUS MUNDUS FOOD IDENTITY aduce la USAMV Cluj-Napoca 32 de studenţi din toate părţile lumii, într-un program ce are ca scop creşterea calităţii învăţămîntului superior prin programe de burse de studiu şi cooperarea academică între ţările Uniunii Europene şi restul lumii. Acţiunile vizate sînt acelea ale înţelegerii şi îmbunătăţirii procesului de marketing al produsului alimentar local, tradiţional şi  regional. Astfel, pe lîngă studenţii “obişnuiţi” ai programului, din Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Polonia etc., la acest eveniment vor participa, cu mostre de degustat specifice şi prezentări originale, şi  ţări precum SUA, Mexic, Columbia, Costa Rica, Africa de Sud, Ghana, Honduras, Ucraina, Siria, Bangladesh, Taiwan etc” – au anunţat reprezentanţii USAMV Cluj.

Potrivit acestora, ca reprezentanţi ai României, voluntarii Erasmus+ vor pregăti mîncăruri tradiţionale româneşti – sarmale, mămăliguţă, platouri rustice, cozonac, plăcinte tradiţionale, zacuscă – şi , de asemeni, vor încerca să creeze „o atmosferă internaţională unică, cu prezentări şi degustări inedite, dar şi cu multă deschidere spre interacţiune şi divertisment”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie