Ziua Cititului Împreună, la Grădinița „Căsuța Fermecată” din Gherla

După cum știm, la 1 februarie toată lumea marchează „Ziua Internațională a Cititului Împreună”. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii, zi care a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2010. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii, pentru a celebra puterea cuvintelor.

Evenimentul a fost marcat și în unitățile de învățământ din municipiul Gherla. De exemplu, la Grădinița cu program prelungit ,,Căsuța Fermecată” s-a lansat invitația de a organiza această zi de către directorul unității, prof. Oros Nica Rozalia, prin desfășurarea proiectului educațional „Pe aripile cărților”, coordonat de prof. Socaciu Delia Neluța și Pastor Ella Erika, cu participarea copiilor din cele 12 grupe, îndrumați de educatoare, comunitatea locală și părinți – ca cititori invitați, astfel ajutând la promovarea și bucuria lecturii. Așadar, s-au bucurat împreună cu copiii de această zi părinți, directori, educatori, profesori, personal didactic auxiliar, citind copiilor preșcolari cărți ilustrate cu puternice mesaje artistice și contribuind astfel la dezvoltarea dragostei acestora pentru carte și pentru citit. S-a citit în Insula de Lectură a grădiniței, în Bibliotecă, în sala de grupă. A fost o zi plăcută și reușită. Copiii au fost entuziasmați și s-au lăsat purtați de magia poveștilor. Cu toții au fost curioși să afle despre aventurile și misterele cărților, au pus întrebări, ba chiar și-au dat frâu liber imaginației și creativității verbale, după sesiunea de lectură. Activitatea a subliniat cât de grozave sunt poveștile și ce mesaje valoroase au pentru ei, copiii: citind împreună, schimbăm lumea! Copiii au primit insigne și semne de carte, iar cititorii – diplome. „În gândirea și imaginația noastră, putem să fim exact ceea ce ne dorim, iar cele mai frumoase aripi ni le pot da cărțile”, este mesajul unui părinte-cititor.

În cadrul Grădiniței cu program prelungit „Căsuța Fermecată” din Gherla periodic au loc astfel de acțiuni de popularizare a cărților dedicate preșcolarilor, copiii fiind receptivi la tematicile dezbătute cu ocazia acestor activități educaționale.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut