Zeci de persoane evacuate din calea viiturilor

Din cauza viiturilor care au inundat străzi și locuințe din mai multe localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Maramureș, 71 de persoane au fost evacuate și relocate temporar în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și la rude. În ultimele două zile, trei persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în județele Bihor, Suceava și Vaslui, unde, din cauza precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid și s-au produs inundații – informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În cursul zilei de marți și pe timpul nopții spre miercuri aversele torențiale au produs inundații în 29 județe, fiind afectate 161 de localități. Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 de curți și 219 beciuri/ subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci, pompierii acționând pentru degajarea acestora.

O situație care putea pune viața oamenilor în pericol s-a înregistrat, în cursul zilei de marți, în localitatea bistrițeană Rodna. Viitura a inundat mai multe gospodării, iar zeci de oameni au rămas izolați. Pompierii au evacuat peste 20 de persoane din locuințele luate de ape, acestea fiind cazate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale. Inundațiile au creat probleme și în județul Alba, în municipiul Aiud, unde mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Totodată, 40 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor – informează sursa citată.

În județul Cluj, pompierii au intervenit doar pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată, pe strada Chimiștilor din Turda.

Traficul rutier a fost blocat pe două drumuri naționale și trei drumuri județene și restricționat pe un drum național și două drumuri județene. S-a desfășurat temporar îngreunat pe patru drumuri naționale și două drumuri județene.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *