World Vision România: Elevii din mediul rural se confruntă cu provocări uriașe

Anul trecut, aproape o treime din absolvenții de clasa a VIII-a din comunitățile defavorizate nu s-au prezentat la examenul de Evaluare Națională. Riscul ca rata de abandon școlar să crească este unul foarte ridicat, în condițiile în care în România părăsirea timpurie a școlii este oricum la al treilea cel mai mare nivel din Europa – atenționează Fundația World Vision România.

Totodată World Vision atrage atenția asupra faptului că elevii din mediul rural se confruntă cu provocări uriașe. Cei fără posibilități materiale, fără acces la internet și echipamente, fără programe de educație remedială, fără profesori calificați în metodologia predării digitale au pierdut până la acest moment 24 de săptămâni de școală. Decalajul dintre școlile rurale și cele din mediul urban este în creștere, iar „victimele vor fi aproape un milion de copii care învață la sat”.

„Efectele pandemiei au fost resimțite inclusiv de familiile acestor copii. În vara anului trecut, 60% dintre părinți nu au lucrat, iar 50% dintre familii nu au avut alimente și produse de bază. În aceste condiții, nu mai poate surprinde faptul că 91% dintre toți copiii au fost afectați din punct de vedere psihologic și că mai bine de o cincime dintre copiii de la sat consideră că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori fericiți” – arată World Vision.

Ca răspuns de urgență la această criză, World Vision România a realocat fonduri pentru a susține peste 24.000 de copii din programele sale – cu alimente, produse de igienă, burse și programe de educație remedială -, pentru recuperarea materiei pierdute. Peste 5.000 de copiii au primit tablete pentru a învăța online, iar 4.000 de elevi susținuți de World Vision au recuperat, în curtea școlii, o parte dintre orele pierdute.

„Programele de educație ale fundației au condus la o rată de promovare la examenul de Bacalaureat a elevilor susținuți de World Vision România de 95%, iar peste 50% dintre copiii din programele noastre de educație remedială și-au îmbunătățit rezultatele școlare” – precizează reprezentanții fundației, adăugând că, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul anual pe venit către World Vision România, mii de copii vor beneficia și în acest an de ajutor.

Formularul este disponibil pe pagina fundației, https://worldvision.ro/

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut