World Vision România: 7,5 milioane de copii din Ucraina sunt în pericol

World Vision România a creat un fond de urgență pentru copiii din Ucraina, atenționând că 7,5 milioane de copii sunt în pericol să-și piardă copilăria din cauza războiului.

„Nevoile sunt multe: de la pături și haine groase, la medicamente, hrană, cartele SIM (au nevoie de conexiune la internet), bani de benzină, servicii de consiliere juridică, psihologică și lista poate continua. Colegii noștri încearcă să identifice toate nevoile prioritare” – anunță organizația.

„Vin mame cu copii mici în brațe. Le este frig, au nevoie de pături groase. În bagaje și-au pus câteva haine și actele. Unora le este foame, dar din fericire aici sunt deocamdată provizii aduse de organizații și alți oameni care vor să ajute, inclusiv cele aduse de noi. Îmi spun că supermarketurile din țara lor s-au golit. Sunt mame, bunici și copii care plâng. Sunt speriați și obosiți. Sunt femei care nu știu decât ucraineană, dar am găsit un translator de la Institutul Bucovina, care ne ajută“, relatează Nicoleta Popa, unul dintre voluntarii World Vision .

Organizația lucrează în aceste zile la un plan de intervenție pentru acoperirea: nevoilor principale imediate (pachete de igienă, hrană, produse pentru copii); nevoilor pe termen mediu/lung (servicii de consiliere pentru copii și părinți și asigurarea accesului la educație pentru copiii ucraineni; nevoilor privind cazarea: corturi, tunuri de căldură, construcție/ renovare/ extindere de grupuri sanitare.

Cei care doresc să doneze pentru copiii Ucrainei o pot face accesând site-ul organizației https://worldvision.ro/implica-te/persoane-fizice/ajutor-pentru-ucraina/ sau folosind conturile din imaginea atașată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut