Voltaj Academy/We Wish You a Merry Christmas! Copiii de azi, seniorii de mâine

Duminică, 19 decembrie, în sala de concerte a Casei Radio Cluj, am fost spectatorul unui moment artistic ce nu se uită nici repede, nici ușor. I-am urmărit pe micii artiști vocali și instrumentali ai celor de la Voltaj Academy, să fiu cinstit, o plăcută surpriză.

Voltaj Academy este o echipă. Pot spune că este mai mult decât o echipă, este o familie. O familie mare și frumoasă, care și-a făcut din descoperirea copiilor o profesiune de credință. Mai mult, nu este numai descoperirea copiilor talentați, este și pregătirea lor responsabilă în artele spectacolului muzical, în lansarea lor, materializări firești, binevenite.

Copiii învață să cânte, să danseze, să socializeze, să se simtă în largul lor, să depășească emoțiile, inerente în întâlnirile cu publicul. Important este că au curajul de a urca pe scenă, de a cânta și dansa chiar, de a-și demonstra talentele, cu toate vârstele fragede pe care le au. Vârste frumoase, în acord cu aspirațiile lor.

Importante mai sunt și următoarele, de care trebuie să se țină cont. Au alături de ei părinți care știu să le țină aprins focul pasiunii. Au alături de ei profesori responsabili, care știu cum să le îndrume pașii. Mă gândesc și la piesele alese interpretărilor, la nivelul de pregătire al copiilor. Profesori și părinți sunt alături de acești copii minunați, sortiți succesului artistic. Personal, am mai scris cu alte prilejuri acest lucru, văd în acești copii, seniorii de mâine ai artelor interpretative. Și mai vâd ceva în acești copii, spectatorii de mâine ai sălilor de spectacole (operă, balet, musical, teatru, filarmonici). Nu în ultimul rând, văd în ei soliștii și instrumentiștii unor festivaluri naționale și internaționale.

Am urmărit, preț de 2 ore, spectacolul celor mici. Asupra lor mă opresc în rândurile de față. Îmi face o mare, mare plăcere să-i amintesc: Rania Lucaci (voce, pian), Aria Chipciu, Maria Sărmășan, Filip Puriș, Alexandru Sârb-toți pian, Andreea Cornea (pian, voce), frații Natalia/voce și Luca Tonea/tobe, Maya Zăgrean (voce), Zoe Scerbac (voce), Thea Fornade (voce), Maria Moldovan (voce), Laura Huma (voce), Sebastian Buze (tobe), Ana Ionescu, Carla Briciu, Agnes Hoffman, Amelia Romanțan, Ștefania Vrabie, Teodora Măgdaș-toți pian, Alexia Popa (voce, pian), Medeea Chipciu, Antonia Mărghitaș, Antonia Selejan, Amanda Baratosi, Giulia Gogan, Iza Pitiș, Ștefania Coman, Sara Marțiș, Tiana Cozar, Ana Ploscariu-toate voce, Gloria Gârba (voce, pian), Alex Botizan (tobe), George Popa (bass), Daria Nath (voce), Carina Bizo (pian), Darius Sârbu (ch), Andrei Dromereschi (ch), Tudor Bunea (tobe), Sonia Zileriu (ch), Ada Chira ( ch), Alex Nealcoș (tobe), Pavel Marin (tobe), Petra Ungvari (ch), David Crișan (ch).

Cât privește programul, am ascultat piese, în marea lor majoritate, cunoscute cum sunt ”Jingle Bells”, ”We Wish You a Merry Christmas”, ”Arabesque” de Burgmuller, ”Moș Crăciun cu plete dalbe”, ”Din ceruri ninge alb”, ”Feliz Navidad”, ”Silent Night”, ”Rise up”, ”Al of Me”, ”Acasă”, ”Armonii angelice”, ”Moș Crăciun vine în oraș”…

A fost o după masă plăcută, o călătorie în și prin universul copilăriei. Una care ne-a amintit și ne amintește de magia Crăciunului, de care ne mai despart doar câteva zile.

Demostene Sofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut