Vinuri noi, marca USAMV Cluj-Napoca, lansate la Central Park Wine Festival

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi prezentă „cu un stand bogat” și la ediția din 2022 a Central Park Wine Festival (25-28 august, Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”).

Conform celor anunțate, luni, între cele șapte etichete de vinuri provenite de la stațiunea viticolă a universității, Vinea Apoldia Maior, se numără monosepajul Orange Optimus și cupajul Secas, care vor fi prezentate în premieră. Iubitorii de vinuri vor regăsi la standul USAMV monosepajele Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, alături de cupajele Eruditus și Docentus.

„Vinurile de la Vinea Apoldia Maior îmbină tradiția locală îndelungată cu modernitatea cultivării viței de vie, cu specificul solurilor și al condițiilor unice de microclimat, cu rafinamentul unor clone deosebite de soiuri nobile și cu știința, dragostea și răbdarea cu care au fost produse și asamblate de oenologi. Sunt vinuri apreciate datorită prospețimii, fructuozității, fineții și bogăției de arome, potențate de o aciditate mai ridicată. Ne-am propus, prin aceste vinuri, primele lansate în 2020, să contribuim la renașterea tradiției vitivinicole multiculturale a zonei într-o nouă dimensiune științifică și tehnologică”, precizează specialiștii USAMV Cluj-Napoca.

La ediția din 2022 a Central Park Wine Festival vor fi prezente și alte crame cu vinuri premium și de consum din România, Italia, Franța, Spania, Argentina, Chile sau Portugalia. Pe agenda evenimentului se vor afla și show-uri de live cooking, zone de degustare și food truck, muzică live sau secțiuni dedicate copiilor.

Central Park Wine Festival 2022 va avea deschiderea joi, 25 august, ora 15:00.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut