Vernisaj Manuela Botiș la Centenarul Colegiului Național ,,George Barițiu”

Universitatea Babeș-Bolyai, în colaborare cu Colegiul Național George Barițiu din Cluj-Napoca, a organizat joi vernisajul expoziției de artă decorativă a artistei clujence Manuela Botiș. La evenimentul găzduit de Galeria Paul Sima din cadrul Casei Universitarilor au participat numeroși clujeni precum și reprezentanți ai mediului academic și artistic din orașul nostru, dintre care îi amintim pe: Ioan Bolovan, prorector al UBB Cluj, criticul de artă Negoiță Lăptoiu, Sabin Pop, ambasador la Strasbourg, reprezentanți ai Colegiului Național George Barițiu, și, totodată, părinții artistei Manuela Botiș, Elena și Teodor Botiș.

Expoziția denumită ,,Iubire și Recunoștință” cuprinde 23 de lucrări și este dedicată aniversării, la data de 19 octombrie 2019, a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național „George Barițiu”, primul liceu românesc din Cluj-Napoca.

Manuela Botiș a explicat că este a 40-a expoziție personală și a șasea organizată în această sală, este un mod prin care a dorit să își exprime iubirea și recunoștința față de viață, față de persoanele întâlnite și față de profesorii care au îndrumat-o, cei mai importanți fiind părinții săi.

Expoziția este deschisă până în data de 4 noiembrie 2019 și poate fi vizitată de luni până vineri între orele 11-13. Intrarea este liberă.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie