Vasile Dîncu explică de ce a apărut „Grupul de la Cluj”

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu a atins în cadrul evenimentului de lansare a candidaților social democrați pentru alegerile din 9 iunie tema privind cunoscutului „Grup de la Cluj”. Senatorul a explicat că tuturor le-a fost frică de-a lungul timpului de Grupul de la Cluj, însă, spune social democratul, acest grup nu a existat în sensul în care „ei erau supărați”.

Grupul de la Cluj era doar vocea conștiinței împotriva celor ce foloseau politica doar pentru sine. Era vocea conștiinței împotriva lașității din politică. Era dorința oamenilor de a vedea în față bărbați-nu în sensul de gender, de a vedea atitudini și conștiințe. Cât timp politica românească va avea oameni slabi și demagogi acest lucru va naște atitudini care seamănă cu ceea ce a înseamnat în conștiința publică Grupul de la Cluj”, a spus senatorul la evenimentul de la Cluj-Napoca de lansare a candidaților PSD pentru alegerile din 9 iunie.

În anul 2000, trei clujeni au devenit miniştri în Cabinetul Adrian Năstase: Ioan Rus – ministru de  Interne,  Vasile Dâncu – ministru al Informaţiilor Publice, şi Vasile Puşcaş – ministru delegat, negociator șef al României cu Uniunea Europeană. Sintagma „Grupul de la Cluj” a apărut în vara lui 2004, când cei trei politicieni au promovat ideea necesităţii de modernizare a PSD-ului şi desprinderea de anumiţi lideri, care reprezentau trecutul. Principalul adversar al Grupului de la Cluj era Ion Iliescu.

O altă idee importantă susţinută de clujeni a fost necesitatea descentralizării deciziei în partid.

Vasile Dâncu este cunoscut drept strategul „Grupului de la Cluj”, dar şi al PSD-ului.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut