Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?

Acesta este sloganul unei campanii de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022.

După un an dificil, copiii se vor întoarce, fizic, la grădiniță și/ sau la școală. Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. „Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine” – atenționează Poliția Română.

În perioada campaniei, zilnic, la nivel național, polițiștii din cadrul structurilor de analiză și prevenire a criminalității vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea online. În cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv – acasă, pe stradă și în trafic -, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Poliția Română reamintește că siguranța copiilor este „răspunderea noastră, a tuturor, părinți, bunici sau reprezentanți ai instituțiilor abilitate să prevină delincvența juvenilă și să combată orice situație ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut