UTCN: Un nou laborator, inaugurat în cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor

Un nou laborator de aplicații în iluminat – Signify – va fi inaugurat miercuri, 16 noiembrie, în cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în urma colaborării începute în urmă cu aproape doi ani cu compania Signify România, cunoscută anterior ca Philips Lighting.

Laboratorul, situat la parterul clădirii anexe a facultății, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 128-130, este utilizat, începând cu acest an universitar, pentru cursurile și aplicațiile noului masterat în limba engleză, Building Services for Regenerative Cities / Instalații pentru Orașe Regenerative. În cadrul laboratorului sunt înglobate soluții de iluminat pentru educație, comerț, industrie și iluminat public, fiind prezentate, în premieră, aparate de iluminat realizate cu imprimante 3D și aparate de iluminat stradal solare.

„Susținerea sistemului de educație din țara noastră, inclusiv prin implementarea unor soluții de iluminat inteligent în școlile din România, rămâne una dintre preocupările noastre (…). Acest laborator de iluminat, inaugurat de Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, complet dotat cu sisteme de iluminat Signify, asigură cadrul perfect în vederea încurajării dezvoltării ideilor, cunoștințele și experiențelor în domeniul iluminatului. Prin felul în care creăm și utilizăm lumina, ne dorim să îmbunătățim viețile oamenilor și să aducem un impact pozitiv asupra planetei. La Signify, vorbim constant despre viitor, dar ne gândim la un viitor inteligent, iar un viitor inteligent se construiește începând de astăzi, prin investiții în oameni, în educație și în cercetare” – spune reprezentantul companiei și CEO Signify România și Europa de Sud-Est, Răzvan Copoiu.

Cu această ocazie va fi inaugurată și o sală de seminarii – I-324, dotată cu un sistem de iluminat inteligent Signify, la care se pot modifica temperatura de culoare și fluxul luminos în funcție de ritmul circadian.

„Facultatea de Inginerie a Instalațiilor își continuă astfel proiectele de modernizare și dezvoltare a laboratoarelor pe direcția de clădiri inteligente: Laboratorul de Instalații de Aer Condiționat, Laboratorul de Tehnică Sanitară, Laboratorul de Tehnologie a Instalațiilor etc. Dorim, astfel, să le arătăm tinerilor că, într-adevăr, dinamica schimbărilor în domeniul Ingineriei Instalațiilor s-a accelerat în ultimii ani. Scopul acestor acțiuni este familiarizarea viitorilor absolvenți ai facultății noastre cu tehnologiile și echipamentele de ultimă generație, făcând mai ușoară integrarea lor pe piața muncii, în cadrul firmelor de proiectare și antreprenoriat. Viziunea noastră pe termen lung este integrarea noilor trenduri de profil, în procesul didactic” – declară decanul Facultății de Inginerie a Instalațiilor, conf. dr. ing. Florin Domnița.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut