USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2022

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca participă, în calitate de partener, la Târgul Internațional de Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie Agraria, organizat în perioada 5-8 mai, la Jucu.

„Participarea USAMV Cluj-Napoca este construită pe mai multe segmente, în prim-plan fiind standul educațional, împreună cu sesiunile de prezentări din cadrul forumului ale specialiștilor noștri de la Facultatea de Agricultură – prof. dr. Roxana Vidican și conf. dr. Ovidiu Ranta, respectiv de la Facultatea de Horticultură – prof. dr. Mugurel Jitea și șef lucr. dr. Valentin Mihai. Între temele abordate se numără: facilitarea transferului de cunoștințe, valorificarea produselor locale și regionale, întărirea rețelelor de comunicare cu fermierii sau noțiuni aprofundate despre agricultura viitorului, precum și demonstrații practice în domeniul protecției plantelor. Și studenții noștri vor avea o prezență numeroasă la eveniment, circa 50 fiind voluntari în cadrul acestei ediții” – anunță USAMV.

O altă componentă importantă a participării universității clujene la Agraria 2022 este prezentarea spre vânzare a unor produse proprii (brânzeturi bio și ulei de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna, mușcate și stoloni de căpșuni la ghiveci de la Stațiunea de Cercetare Horticolă, roșii cherry și plante aromatice de la serele din campus, vinuri de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior – Eruditus, Docentus, Traminer Roz și Sauvignon Blanc). Vizitatorii se vor putea bucura și de meniuri la minut, din produse de la Gourmeticus Academicum.

Un alt punct de atracție va fi mini-expoziția de bovine de la Ferma Cojocna, care va deplasa la Agraria patru exemplare – două din rasa Montbelliarde și două din rasa Sură de Stepă.

Agraria 2022 se desfășoară în Parcul Industrial Tetarom III Jucu, între 5-8 mai, orele 10:00 – 18:00. La deschiderea evenimentului, joi, 5 mai, de la ora 11:00, va participa și rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut