Untold 2019: Peste 1100 de persoane au primit asistență medicală în primele trei zile ale festivalului

În primele trei zile ale festivalului Untold 2019, în urma acțiunilor de prevenire și de combatere desfășurate de jandarmi, polițiști și pompieri, au fost constatate 61 de fapte penale și aplicate 291 de sancțiuni contravenționale care privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor etc.

În prima zi a festivalului, polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializați în combaterea criminalității organizate, au constatat și 9 infracțiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

1141 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri, iar 26 dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Trei elicoptere ale Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca și Inspectoratului General de Aviație asigură buna desfășurare a evenimentului din punct de vedere operativ și medical.

Pentru siguranța participanților la acest eveniment, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse măsuri suplimentare, acționând peste 3000 de jandarmi, polițiști, pompieri, personal medical și efective din cadrul altor structuri.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie