Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca: Misiuni însumând peste 600 de ore de zbor, în 2021

Pe parcursul anului 2021, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a executat 615:36 ore  de zbor cu elicopterele aflate în dotarea IGAv, îndeplinind misiuni de zbor în deplină securitate aeronautică.

Conform raportului de evaluare a activității pe anul 2021, în cadrul punctelor de operare aeromedicale din țară, personalul aeronavigant al unității a executat 333:15 ore de zbor în misiuni SMURD. De asemeni, piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au executat 218:38 ore de zbor în misiuni operaționale în sprijinul altor structuri din cadrul MAI, făcând parte din echipajele de zbor ale aeronavelor din dotarea IGAv.

În 2021, piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca s-au instruit în zbor 68:14 ore pentru menținerea sau obținerea calificărilor și specializărilor necesare pentru activitatea de zbor. De asemeni, s-au instruit în cadrul convocărilor de zbor pentru utilizarea troliului în zona montană, organizate și desfășurate în zona Caransebeș – Poiana Mărului.

„În anul 2021, personalul din Centrul Operațional al unității a desfășurat toate activitățile specifice de asigurare, informare, coordonare și control ale zborurilor în condiții de maximă securitate în contextul național al activității aeronautice, acestea concretizându-se în 13.737 coordonări radar ale aeronavelor Inspectoratului General de Aviație al MAI, care au executat misiuni în zona de responsabilitate a unității dar și a I.G.Av. Asigurarea meteorologică a fost realizată în anul 2021 prin furnizarea operativă a datelor și informațiilor privind evoluția condițiilor meteorologice, ce au contribuit la executarea în condiții de securitate a 1.198 misiuni de zbor și starturi de instruire” – evidențiază raportul.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut