Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca: 93 de misiuni operative executate în primul trimestrul al anului

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au fost la datorie zilnic, efectuând, în primul trimestru al acestui an, 93 de misiuni operative în slujba cetățenilor.

Dintre acestea, 47 de misiuni au constat în intervenții SMURD (acordarea asistenței medicale de urgență și transferarea de urgență a pacienților critici), prin punctele de operare aeromedicale Mureș (13 intervenții), Jibou (15 intervenții), Caransebeș (19 intervenții).

Potrivit unei informări remise ziarului Făclia, în cadrul acestor puncte de operare aeromedicale, personalul aeronavigant al unității a executat 61 ore și 28 de minute de zbor, îndeplinind misiunile în deplină securitate aeronautică. Totodată, piloții s-au instruit în zbor 61 ore și 40 de minute pentru menținerea sau obținerea calificărilor și specializărilor necesare pentru activitatea de zbor, executând 46 misiuni de zbor. În total, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a executat, în primul trimestru al anului în curs, 123 ore și 8 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av. în 93 de misiuni de zbor.

Personalul din Centrul Operațional al unității a coordonat 269 misiuni aeriene, pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică. De asemeni, asigurarea meteorologică a fost realizată prin furnizarea operativă a datelor și informațiilor privind evoluția condițiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiții de securitate a 233 misiuni de zbor și starturi de instruire de către elicopterele I.G.Av.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut