UNICEF: Regrese la aproape toți indicatorii referitori la viețile copiilor

După un an de la declararea pandemiei de COVID-19, datele UNICEF descriu o realitate „dezastruoasă și deteriorată” pentru copiii din întreaga lume.

Potrivit unui raport UNICEF dat zilele trecute publicității, în martie 2021, 13% din 71 de milioane de cazuri de COVID-19 din 107 țări (62% din totalul infectărilor la nivel mondial), care au date în funcție de vârstă, erau copii și adolescenți cu vârsta sub 20 de ani. Școlile au fost închise de aproape un an pentru peste 168 de milioane de elevi la nivel global. Cel puțin unu din trei elevi nu a avut acces la educația la distanță în perioada în care școlile au fost închise. Cel puțin unu din șapte copii și tineri a fost afectat de măsurile de izolare la domiciliu în cea mai mare parte a anului trecut, „ceea ce duce la stări de anxietate, depresie și izolare”.

„Numărul copiilor înfometați, izolați, abuzați, afectați de anxietate, care trăiesc în sărăcie și sunt forțați să se căsătorească, a crescut. În același timp, a scăzut accesul lor la educație, socializare și servicii esențiale, inclusiv de sănătate, nutriție și protecție. Există indicii certe care arată că în anii următori copiii vor purta cicatricile pandemiei” – declară Henrietta Fore, director executiv al UNICEF.

În opinia sau, copiii trebuie să fie în centrul eforturilor de recuperare, iar aceasta înseamnă „prioritizarea școlilor în cadrul planurilor de redeschidere, asigurarea protecției sociale, inclusiv transferuri bănești pentru familii, înseamnă a face serviciile de importanță critică accesibile pentru cei mai vulnerabili copii”. ”Abia atunci – adaugă Henrietta Fore – putem proteja această generație, astfel încât să nu devină o generație pierdută”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut