Un pensionar de 90 de ani își donează economiile pentru dotarea unei maternități

Un pensionar din București, originar din comuna Ludoș, jud. Sibiu, în vârstă de 90 de ani, a făcut un gest de solidaritate fără precedent, pentru a-i ajuta pe medicii din Sibiu să trateze și să salveze nou-născuții cu patologii complexe.

Din donația de 100.000 de lei pe care Ioan Muțiu a făcut-o pentru programul de combatere a mortalității infantile, Organizația Salvați Copiii România dotează Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului medical, care oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, este de 128.342 de lei.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, declară Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și performantă prin încheierea unui contract de sponsorizare, pe care îl pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut