Un important parc tehnologic din Cluj-Napoca se extinde

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal  de restructurare urbană – str. Gării nr. 21.

Proiectul imobiliar care vizează extinderea ansamblului Liberty Technology Park, pe strada Gării nr.21, se va afla în dezbatere publică până în 8 iulie 2020.

Conform referatului de aprobare, terenul studiat prin PUZ are o suprafață de aproximativ 4,5 ha. Inițiatorii proiectului propun restructurarea platformei industriale și dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu dotări. Astfel, se propune parcelarea terenului în vederea realizării unui ansamblu mixt format din șase corpuri de clădire- o grădiniță, două imobile de locuințe și trei imobile mixte- care să completeze ansamblul Liberty Technology Park existent. Nu în ultimul rând, se are în vedere și amenajaraea terenului cu spații verzi, alei, stații pentru biciclete, mobilier urban și nu numai. Accesul în ansamblu se va realiza din strada Gării și din strada Oașului fundătura. Inițiatorii proiectului mai propun și o legătură auto și pietonală între cele două străzi. Staționarea mașinilor se va realiza în spații specializate dispuse la subsolul clădirilor și de asemenea, se vor amenaja locuri de parcare la sol.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *