Uioreanu: „Dr. Raed Arafat are ceva ce lipseşte pedeliştilor: onoare”

Vicepreşedintele PNL Cluj, deputatul Horea Uioreanu, se declară revoltat de situaţia în care a fost adus subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, anume aceea de a-şi da demisia din cauza disensiunilor avute cu preşedintele Băsescu.

„Preşedintele Traian Băsescu a reuşit să demonstreze că mîrlănia nu are limite, «scăpînd» astfel de singurul membru al executivului care are o imagine bună. Domnia sa a intervenit în emisiunea unei televiziuni naţionale pentru a-l pune la colţ, în direct şi la oră de maximă audienţă,  pe dr. Raed Arafat «vinovat» de profesionalism şi integratitate. Atacul domnului preşedinte la adresa subsecretarului de stat responsabil cu medicina de urgenţă, pe un ton inacceptabil pentru un şef de stat, este dovada faptului că toate legile promovate de putere îl au drept «părinte» pe Traian Băsescu. Doar aşa se explică vehemenţa cu care preşedintele a apărat proiectul legii sănătăţii, în condiţiile în care nici ministrul de resort, şeful direct al dr Raed Arafat, şi nici premierul nu au avut reacţii la criticile pe care întemeietorul SMURD le-a făcut”, arată Uioreanu.

„Traian Băsescu nu suportă oamenii care au coloană vertebrală şi opinii diferite de ale domniei sale. Pentru a apăra un proiect de lege despre care nu doar opoziţia, ci şi societatea civilă şi specialişti în domeniu, au spus că este prost, şeful statului n-a pregetat să-l jignească şi să-l acuze pe dr Arafat de minciună şi dezinformare. Tonul folosit de Traian Băsescu, virulenţa atacului său, nu fac decît să ridice noi întrebări referitoare la proiectul legii sănătăţii şi să ne convingeră de faptul că subsecretarul de stat a avut dreptate cînd şi-a exprimat punctual de vedere cu privire la privatizarea sistemului sanitar”, subliniază liberalul clujean.

Totodată, Uioreanu îşi exprimă dezamăgirea legată de faptul că acţiunea preşedintelui  s-a soldat cu demisia lui Raed Arafat, „din păcate nu a ministrului sănătătţii, nici a domnului Emil Boc… Marea gafă a preşedintelui îşi va face simţite efectele în curînd. Demisia omului care a pus pe picioare un serviciu de urgenţă în care toţi românii au încredere, a «elimnat» din sistem o persoană care, probabil, deranja prin verticalitate şi francheţe. Dr. Raed Arafat şi-a apărat crezul şi principiile şi a preferat să renunţe la demnitatea publică, păstrîndu-şi demnitatea umană şi onoarea,  concepte care nu există în codul genetic al supuşilor portocalii ai domnului Băsescu. Dr. Raed Arafat are ceva ce lipseşte pedeliştilor: onoare”, conchide Uioreanu.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie