Trofeul Festivalului-concurs Mioveni 2019 pentru Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul

Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a câștigat trofeul Festivalului-concurs Mioveni 2019.

La această primă ediție a festivalului (8 – 11 august), organizată de Primăria, Consiliul local și Centru Cultural Mioveni, au participat 8 grupuri concurente, selectate din 32 de ansambluri din toată țara: Ansamblul Mugurelul (Cluj), Junii Podgoriei din Ghioroc (Arad), Zestrea (Bacău), Balada Humorului (Suceava), Ansamblul Bărăganul (Călărași), Ansamblul Someșul (Sălaj), Ansamblul Doina Bascovului (Argeș) și Ansamblul Junii Brașovului. Juriul a fost format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică. În jurizarea prestației concurenților s-a ținut cont de: autenticitatea repertoriului ales; realizarea, din punct de vedere muzical, coregrafic și artistic, a programului prezentat; ținuta scenică; frumusețea și veridicitatea costumelor populare ale membrilor ansamblurilor.

Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul este, începând din aprilie a.c., membru al Consiliului Intenațional al Dansului din cadrul UNESCO – o organizație nonguvernamentală fondată în 1973, în cadrul sediului general UESCO din Paris, care reprezintă oficial toate formele de dans din toate țările lumii. Anul acesta, Mugurelul împlinește o jumătate de secol de la înființare.

M. T.

Articole din aceeasi categorie