Tinerii, rol activ în comunitatea clujeană

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea constituirii Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Tinerii sunt o resursă esențială a comunității noastre, de aceea este important să fie cât mai conectați la viața și la dezvoltarea orașului. Consiliul Consultativ de Tineret vine ca o completare a activității realizate deja de structurile de tineret împreună cu administrația locală cu scopul de a promova proiecte cu impact în rândul acestei generații, care reprezintă viitorul Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

Scopul constituirii Consiliului Consultativ de Tineret (CCT) este de a crea mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tinerii din Cluj-Napoca. La nivelul municipiul Cluj-Napoca avem deja un istoric de colaborare activă cu tinerii clujeni, prin intermediul Centrului de Inovare și Imaginație Civică și Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, care colaborează strategic cu Federația Tinerilor din Cluj, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și coordonatorul CIIC.

Reprezentanții municipalității mai subliniază că scopul colaborării este crearea unor mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tineri, impunându-se un parteneriat între cele două entități. Acest lucru presupune înființarea Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca.

Cine poate face parte din această structură

Din cadrul Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca pot face parte reprezentanți ai structurilor de tineret și pentru tineret din municipiul Cluj-Napoca precum: reprezentanți ai Federației Tinerilor din Cluj, reprezentanți ai organizațiilor studențești, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de tineret, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor etc.

Consiliul Consultativ de Tineret Cluj-Napoca va reprezenta un nou mecanism de dialog structurat între tineri și municipalitate, reprezentând astfel un nou pas de consolidare al parteneriatului strategic care există în Cluj-Napoca, între mediul asociativ de tineret și administrația locală. Salutăm pe această cale finalizarea procesului de co-creare al acestui mecanism de dialog structurat și avem încredere că împreună vom reuși să transpunem în politici publice cât mai multe recomandări care vor reieși din acest proces de consultare al tinerilor din Cluj-Napoca”, a declarat Tudor Ogner, președintele Federației Tinerilor din Cluj. 

Proiectul lansat în consultare publică poate fi consultat AICI. 

Etapa consultării publice are loc în perioada 11 octombrie – 25 octombrie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut